Wij zijn een clubje modelbouwers die tot doel hebben om er zo lang mogelijk over te doen totdat we een prachtige modelbaan afgebouwd hebben.

Na een beurs in 2004 gingen we, zoals wij wel vaker doen na een beurs of expositie, lekker eten bij een Chinees restaurant. Daar werd ter plekke besloten om onze modelbouwclub op te richten. Dat werd bekrachtigd door handtekeningen van alle leden op een servetje want dat was het enige stukje papier dat we zo snel konden vinden……..

Omdat wij al de eerste stappen gemaakt hadden met het bouwen van Frotterdam maar het nog jaaaaren zou duren voordat deze (grote) baan gereed zou zijn, besloten wij om eerst maar een kleine baan te bouwen waarmee wij naar beurzen en expositites konden gaan. Zo gezegd zo gedaan, in 2006 konden wij “de Moerputtenbrug” presenteren in het provinciehuis in Den-Bosch. De modelbaan werd daar officieel in gebruik genomen door Mevr. Hanja Maij-Weggen, de toenmalige Commissaris van de Konigingin in Noord-Brabant. Sindsdien is die modelbaan op vele nationale en internationale exposities te zien geweest.

Ondertussen bouwen wij nog steeds verder aan het project “Frotterdam” dat inmiddels in een fase is beland waarin het grootste gedeelte van de scenery gereed is. ( zie tabblad “Blog over de voortgang” onder het kopje “Frotterdam”.